Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Mirjam Brouwer.

In 1988 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam afdeling voeding en diëtetiek. Tevens heb ik mijn diploma orthomoleculaire geneeskunde behaald. Daarnaast heb ik ook de opleiding tot darmtherapeut gevolgd. Ik heb mij verder gespecialiseerd in voeding en (top)sport, en hiervoor verschillende opleidingen gevolgd. En in januari 2020 heb ik mijn HBO opleiding tot leefstijlcoach aan de AVLEG (academie voor leefstijl en gezondheid) afgerond.

Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op voeding- en gezondheidsgebied. Daarom volg ik regelmatig opleidingen, bijscholingen, congressen en seminars.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici van diëtisten.

Wat is een Orthomoleculair diëtist?

Met een orthomoleculaire voeding wordt bedoeld: een voeding waarin alle vitale voedingsstoffen (eiwitten, vetten, koolhydraten en vooral vitaminen, mineralen en andere bioactieve voedingsstoffen) optimaal aanwezig zijn voor een goede gezondheid van de persoon. Aangezien ieder persoon uniek is, is een persoonlijk voedingsadvies op maat belangrijk. Ik kijk naar welke processen zich in het lichaam afspelen, bijvoorbeeld hormonaal, en zoek naar de oplossing van de oorzaak. Zo komt het lichaam weer in balans.

In de praktijk zie ik dat voeding alleen niet de sleutel is naar een optimale gezondheid. Het is altijd een samenspel van factoren als beweging en/of sporten, stress en ontspanning en goed slapen. Daarom heb ik de HBO opleiding tot leefstijlcoach gevolgd, waar al deze aspecten samen komen. In mijn consulten besteed ik dan ook ruimschoots aandacht aan bewegen, stressreductie, slapen, en andere factoren die invloed hebben op het verbeteren van uw gezondheid.

Samen bespreken we uw wensen en doelen die u wilt bereiken door aanpassing van uw voedingspatroon en/of leefstijl. Het aanpassen hiervan blijkt in praktijk niet altijd makkelijk. Door mijn opleiding en uitgebreide ervaring  op het gebied van coachen kan ik u hierbij goed begeleiden.

Ga verder naar ‘Werkwijze’.