Voor wie?

Voor wie?
In mijn praktijk ontvang ik mensen met verschillende ziektebeelden/klachten. Bijvoorbeeld overgewicht, darmklachten, Diëtistenpraktijk Limmen en Castricumbloedsuikerspiegelproblemen (diabetes), te hoog cholesterol en/of te hoge bloeddruk, voedselallergie, PCOS, ADHD, COPD, hormonale klachten (overgang).
Maar ook klachten als vermoeidheid, weinig energie, hoofdpijn/migraine, eczeem, regelmatig griep/verkouden kunnen ontstaan door een verkeerd voedingspatroon.
Tevens begeleid ik sporters met het behalen van hun persoonlijke doel (zie sportvoedingsadvies).

Afvallen
Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met overgewicht. Afvallen is vaak niet eens zo moeilijk. Bijna iedereen heeft wel eens een “dieet” gevolgd om de nodige kilo’s kwijt te raken. Het geeft ook nog een goed gevoel wanneer u uw streefgewicht heeft bereikt. Maar dan?? Het behaalde gewicht vasthouden en niet meer aankomen, dat is vaak het probleem. Het eten van weinig calorieën heeft namelijk invloed op de hormoonhuishouding en stofwisseling. Door langere tijd te weinig calorieën op te nemen met de voeding gaat het lichaam op de “spaarstand” staan, en probeert zoveel mogelijk de opgenomen voeding op te slaan als reservebuffer. Na verloop van tijd valt u weer terug in de oude (vertrouwde) voedingsgewoonten, maar staat het lichaam nog in de spaarstand, en komen de kilo’s er weer bij. Het bekende jo-jo-effect.

Hoe val ik blijvend en verantwoord af?
De enige manier om blijvend af te vallen is uw voedings- en leefgewoontes definitief aan te passen. Bewust kiezen voor een gezonde leefstijl die bij u past en waarbij u zich prettig bij voelt.

Wanneer u klaar bent voor deze stap begeleid ik u graag naar een gezondere leefstijl.

Dus mocht u willen afvallen, dan kunt u gerust een afspraak maken.

Mijn specialisme: een gezonde darmwerking
Darmklachten komen vaak voor. Bijvoorbeeld obstipatie/diarree, opgeblazen gevoel, darmkrampen, winderigheid, boeren, prikkelbare darm. Duren de klachten al wat langer, dan is er ook vaak moeheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn, eczeem, gewrichtsklachten, regelmatig verkouden/ziek , hormonale klachten. Dit is dan het gevolg van een beschadigd darmslijmvlies, waardoor de belangrijke barrièrefunctie wegvalt . Hierdoor kunnen (schadelijke) stoffen die normaal de darmwand niet passeren nu wel in het bloed komen met als gevolg bovenstaande klachten. Vaak zijn deze klachten goed op te lossen.

Ga verder naar ‘Vergoedingen en tarieven’. 

Diëtiste Castricum