Reacties

Heeft mijn persoonlijke aanpak u geholpen?

Ik zou het erg waarderen als u een reactie kunt achterlaten.

Alvast bedankt!

19 gedachten over “Reacties”

 1. Anita (35 jaar)

  Jarenlang heb ik met darmklachten gelopen. Na vele onderzoeken in het ziekenhuis werd de diagnose PDS (prikkelbare darmsyndroom) gesteld. Maar mijn darmklachten konden niet verholpen worden. Na een aantal bezoeken aan Mirjam, heb ik samen met Mirjam mijn voedingspatroon dusdanig kunnen aanpassen dat ik op dit moment bijna klachtenvrij ben! Mijn kwaliteit van leven is een stuk verbeterd.

 2. Jacolien (42)

  Ik wilde je nog even laten weten dat ik de begeleiding erg prettig vond. Je hebt mij echt geleerd anders naar voeding te kijken. Ik eet nu veel gebalanceerder en gezonder en de overtollige kilo’s zijn eraf.

 3. Stapje voor stapje probeer ik o.a.door anders te gaan eten mijn reuma-activiteit te verminderen en mijn reuma medicatie omlaag te krijgen. Ik ben bij jou gekomen omdat je ook gespecialiseerd bent in de darmen. Met jouw hulp ben ik van mijn candida-overgroei afgekomen en nu ben ik met tips van jou bezig mijn lekkende darm te helen en mijn eiwitinname te optimaliseren teneinde mijn immuunsysteem te versterken. Bezoeken aan jou ervaar ik altijd als heel prettig en zinvol omdat je op een hele vriendelijke en geïnteresseerde manier het gesprek met me aangaat en vervolgens efficiëente adviezen geeft. Voorlopig blijf ik dus bij je komen !

 4. Stapje voor stapje probeer ik o.a.door anders te gaan eten mijn reuma-activiteit te verminderen en mijn reuma medicatie omlaag te krijgen. Ik ben bij jou gekomen omdat je ook gespecialiseerd bent in de darmen. Met jouw hulp ben ik van mijn candida-overgroei afgekomen en nu ben ik met tips van jou bezig mijn lekkende darm te helen en mijn eiwitinname te optimaliseren teneinde mijn immuunsysteem te versterken. Bezoeken aan jou ervaar ik altijd als heel prettig en zinvol omdat je op een hele vriendelijke en geïnteresseerde manier het gesprek met me aangaat en vervolgens efficiëente adviezen geeft. Voorlopig blijf ik dus bij je komen !

 5. Mijn klachten betroffen met name maag- en darmklachten en schildkliergerelateerde klachten. Ik ben blij met de begeleiding van Mirjam, omdat ze kijkt naar het voedings- en leefpatroon dat bij je past zonder je hierbij iets door de strot te willen duwen. Ze adviseert niet alleen op het gebied van voeding (heerlijke glutenvrije recepten!) maar ook van supplementen die hierop een goede aanvulling kunnen vormen. Ze neemt de tijd en toont begrip, ook op momenten dat het even wat minder gaat. Ze zet in overleg een stappenplan uit om problemen 1 voor 1 aan te pakken en leert je daarbij het herstelproces de tijd te geven. Ik vind haar een heel prettige gesprekspartner.

 6. Na ernstige hormonale ontregeling door schildklier problemen en daarbij door de bomen het bos niet meer zien qua voedingsvoorschriften, kwam ik bij Mirjam terecht. Wat ben ik blij met je hulp! Goed luisterend naar alles wat gezegd wordt en dan een plan wat bij mij past. Voor alle vragen en ideeen is ruimte waardoor ik een andere eetstijl kan vinden die past bij mij. Fijne recepten om op weg te helpen zodat ik meteen en eenvoudig kon beginnen. Maar ook de goede en fijne gewoontes die behouden konden blijven waardoor het leefbaar was.
  En steeds een luisterend oor voor alles wat speelt en daardoor ook invloed kan hebben ( onregelmatige werktijden, stress etc) Je weet me positief te stimuleren en ik ben dan ook erg blij met je steun en begeleiding! Ik voel me veel beter. En die kilo’s eraf zijn natuurlijk de kers op de taart 😉

 7. Ik liep al een hele tijd met maagklachten, pijn en misselijkheid. Uitgebreid onderzoek bij de huisarts resulteerden alleen maar in het voorschrijven van maagzuurremmers. Omdat ik deze niet wilde blijven slikken en zelf al een beetje mijn voeding aan het veranderen was ben ik hulp gaan zoeken bij Mirjam.
  Na een uitgebreide intake, een goed en ook heel prettig gesprek en een paar voedingssupplementen voel ik me weer prima.
  Omdat Mirjam heel duidelijk kan vertellen wat je het beste kan eten (en waarom) viel het mij heel erg mee iets anders, maar nog steeds heel lekker en genoeg te eten.
  Mijn maagklachten verdwenen al na een paar dagen, ik voel me weer fit en vrolijk en ben een paar kilo afgevallen.
  Ik ben heel blij dat ik deze stap gezet heb en Mirjam erg dankbaar voor haar hulp!

 8. Sinds lange tijd, ik spreek over 8 jaar, ben ik een zeer tevreden client van Mirjam.
  Toen ik 8 jaar geleden bij haar kwam had ik serieuze problemen met mijn dikke darm. Dit uitte zich door ontstekingen die gepaard gingen met fikse bloedingen,ook haaruitval, oververmoeidheid kwamen met deze ziekte veelvuldig voor. De ontstekingen werden bestreden met ontstekingsremmers, Prednison gerelateerde medicijnen. Dit nam niet weg dat de ontstekingen terug bleven komen.
  Mirjam stelde voor om mijn ontlasting en bloed te laten onderzoeken o.a. op vitamine tekorten en ook op intoleranties voor bepaalde stoffen die in voeding voorkomen. Na onderzoek van een laboratorium werd er een lactose en gluten intolerantie vastgesteld en ook de vitamine en mineralen huishouding was ondermaats.
  Na een dieet zonder gluten en lactose kwam er verandering in het ontstekingspatroon. En met speciale darmbacterieen toegevoegd d.m.v. druppels, kan ik spreken van een zodanige algehele verbetering die zich nu na die 8 jaar nog steeds manifesteert.
  Rest mij nog te zeggen, dat het voedingspatroon per mens kan verschillen en dat het zeer de moeite waard is om dat te laten onderzoeken. En ik heb in Mirjam een hele serieuze en zorgvuldige ortomoleculaire dietiste gevonden. Het is, zoals ik weleens met een grapje heb gezegd, mijn redding geweest.
  Een zeer tevreden client,
  G.M.Wittebrood.

 9. Met vermoeidheidsklachten naar Mirjam gegaan. Zij liet mij vertellen hoe mijn eetpatroon was.
  Mirjam luistert goed en oordeelt niet waardoor je je zeer op je gemak voelt. Samen besproken wij een eventuele oplossing en kreeg ik recepten opgestuurd waar ik direct mee aan de slag kon.

  Mirjam had het vermoeden dat ik teveel koolhydraten at. Door mijn eetpatroon aan te passen, raakte ik heel snel van mijn klachten af! Had ik dit geweten dan was ik eerder naar haar toegegaan.

  Ik ben erg blij met haar hulp.

 10. Mirjam is een deskundige en empathische dietiste. Ze luistert goed, stelt de juiste vragen en geeft vervolgens bruikbare adviezen. Ze kijkt naar alle aspecten in je leven die wellicht meespelen in je hulpvraag. En ze denkt hierin mee. Ze kijkt waar ze je kan helpen met een bepaalde mindset, recepten, onderzoek, supplementen, etc. Ze moedigt je op een prettige manier aan, veroordeelt niet als het even wat minder gaat, en is oprecht blij met de vorderingen die je maakt. Heel hartelijk bedankt Mirjam, voor jouw ondersteuning. Ik sta nu veel lichter en gezonder in het leven. Letterlijk en figuurlijk!

 11. Door mijn pijnpoli arts werd ik doorverwezen naar Mirjam daar ik door chronische pijn en vermoeidheid steeds slechter voor mijzelf ging zorgen en steeds verder de neerwaartse spiraal inging. Mirjam is een kanjer die met luisteren, meevoelen en sturen voor mij een lifestyle coach werd 🙂 Ze heeft me met goede tips en adviezen en door een “strenge” vinger aan de pols te houden weer op de rit en uit de neerwaartse spiraal. Mijn eetpatroon is veel beter, mijn slaappatroon gaat veel beter en daardoor is mijn leven veel beter en de pijn beter te handelen.
  Dank je Mirjam voor je zorg en adviezen ik blijf voor periodiek onderhoud langs komen.

 12. Omdat ik wat wilde afvallen en in goede conditie wilde komen ter voorbereiding op een medische ingreep kwam ik bij Mirjam terecht. Mirjam gaf deskundige adviezen en luisterde goed naar mijn voorkeuren en afkeuren zodat ik haar uitgebreide (en duidelijke) voedingsadviezen goed kon volgen. Dank zij haar ben ik 3 kilo lichter en heb de ingreep in goede conditie doorstaan. Ik ga nu door met haar voedingsadviezen omdat ik mij daar heel lekker bij voel. Mirjam heeft mij tevens bewust gemaakt van waar mijn ‘graving’ voor zoet vandaan komt en zij heeft mij geleerd goed naar mijn lijf te luisteren, dank zij haar ben ik bewuster gaan leven. Dank je wel Mirjam!

 13. Lieve Mirjam,

  Vandaag weer bij je op de weegschaal gestaan. In 4 maanden ruim 12 kg kwijt. Ik word daar erg blij van! Hoewel verwoed sporter won mijn bourgondische levensstijl het altijd weer, zodat ik alle duursporten verrichtte in de zwaargewichtklasse. Niet leuk, niet mooi, maar vooral ook : ongezond. Eerdere pogingen om daar iets aan te doen stuitten na verloop altijd weer op de behoefte aan vet en zoet en liefst met een mooi glas daarbij.. maar nu niet!
  Omdat jij mij niet gewoon aan een dieet hebt gezet, maar mij geleerd hebt om mijn levensstijl te veranderen en toch te blijven genieten! Continu weer aandacht daarvoor. Streng waar het moest maar vooral belonend waar het kon.
  En wat voel ik mij daar goed bij.
  Het begon al met jouw caleidoscoop aan lekkere, maar vooral ook gezonde maaltijden. Nooit geweten dat daar zo veel variatie in kon zitten. En daarnaast de voortdurende gesprekken over gezonde levensstijl, gezonde voeding, en de gevolgen van een ongezonde levensstijl.
  Gevolg van mijn gewichtsverlies is niet alleen dat ik mij veel lekkerder voel, maar vooral dat ik aantoonbaar gezonder ben.
  De huisarts waar ik mijn bloedwaarden regelmatig laat controleren( zo belangrijk!!) was zelfs zo tevreden dat ik de cholesterol pillen mag afbouwen, en straks de bloeddrukverlagende middelen ook .
  En oh ja…. het sporten gaat veel lekkerder. Ik kan nu doorgaan waar ik vroeger moest afhaken.
  Ik heb er – samen met mijn zorgzame vrouw- veel zelf aan gedaan, maar ben er van overtuigd dat het zonder jouw hulp niet was gelukt. Je bent een geluksbrenger geweest. Jouw deskundigheid en plezierige betrokken instelling hebben mij het vertrouwen gegeven dat ik het straks ook zelf kan. omdat ik veranderd ben. Dank , duizendmaal dank.
  Warme groet,

  Hans Maarten

 14. Beste Mirjam,

  Ongevraagd werd ik ‘getrakteerd’ op een vervelende kwaal. De medicatie was heftig en had een aantal bijwerkingen zoals buikvet etc.
  Het gevolg grote rugklachten, ik kwam zelfs op de pijnpoli terecht.
  De behandelaar verwees me naar jou. Een schot in de roos.
  Jouw aanpak heeft resultaat. Groot resultaat mag ik wel zeggen. Eind januari begonnen en nu meer dan 13 kg kwijt.
  Het plezierige van jouw werkwijze is dat je niet hoeft te hongeren, sterker nog je kunt gewoon lekker eten, maar op een andere manier.
  Ook geef je me inzicht om een andere levensstijl aan te leren.
  Door de resultaten ben ik erg gemotiveerd, ga nu met genoegen naar de sportschool en ontdek progressie.
  Nog even en ik moet een nieuwe garderobe aanschaffen, want alles wordt/is veel te wijd.
  Voorlopig blijf nog een poosje komen want ik wil graag nog een aantal kilo’s kwijt.
  Hartelijke groet,
  Henk W

 15. Ik was al vrij snel na de feestdagen terug in mijn ritme wat betreft mijn nieuwe eetgewoonten. Ook ben ik tot nu toe deze winter veel minder kilo’s aangekomen dan gebruikelijk rond deze periode. Dus super happy dat ik enkele maanden geleden ben begonnen met bewuster eten etc.

 16. Omdat het mij niet lukte om wat kilo’s kwijt te raken en ik vaak last had van een opgeblazen gevoel besloot ik de hulp van Mirjam in te schakelen.
  Mirjam, ik ben ontzettend blij dat ik dat heb gedaan.
  Dankzij jouw enorme kennis, de tips en jouw prettige benadering ben ik in een rustig tempo en op verantwoorde wijze op mijn streefgewicht gekomen en heb ik geen opgeblazen gevoel meer.
  Ik ben hierdoor zeer gemotiveerd om mijn gewijzigde eetpatroon vol te houden.
  Bedankt daarvoor.
  Anneroos

 17. Minder vet, minder koolhydraten en over het algemeen minder eten. We hadden al verschillende diëten geprobeerd maar zonder succes. Na de vakantie vorig jaar en met het absolute dieptepunt op mijn netvlies gebrand nadat ik op de weegschaal stond een afspraak gemaakt bij Mirjam.
  Inmiddels zijn wij gestopt met diëten, ben ik 10 en Martijn 15 kilo afgevallen en eten wij smakelijker dan tevoren. Deze nieuwe levensstijl bevalt ons heel goed.

  Mirjam, heel erg bedankt voor alle motiverende gesprekken, de inzichten en het helpen om onze doelen concreet te maken en te behalen.
  Groetjes Danielle en Martijn

 18. Ik kwam bij Mirjam na een periode van langdurige vermoeidheidsklachten, en darmklachten.
  Jaren geleden was er door een andere dieetiste een lactose intolerantie vastgesteld, maar ik bleef ondanks een streng dieet toch weer nieuwe klachten opbouwen.
  Erge vermoeidheid ook door een niet goed functionerende hypofyse, met als gevolg een mineralen en vitamine tekort.
  Mirjam constateerde dat ik ook een intolerantie voor gluten heb, en adviseerde bloedonderzoek naar mineralen vitamines.
  MIrjam begeleidt je uitstekend in met name de voedings adviezen, zij luistert goed en dringt je niets op wat jij niet wil.
  Dat laatste vooral vond ik erg prettig, zij reikt je de handvatten aan en daar kun je dan mee aan de slag. Na een kuur voor de darmen en met vitamine suplementen ben ik erg opgeknapt. Ik heb weer energie en met de glutenvrije produkten ( volop verkrijgbaar bij de supermarkten) voel ik me weer lekker in mijn vel zitten.
  Groetjes ,
  Annet.

 19. Vanaf oktober ’21 kom ik bij Mirjam op advies van goede vrienden die zichtbaar veel baat hadden gehad aan de begeleiding door Mirjam. Ik had last van maagzuur en overgewicht (20 kilo te zwaar), maar vooral het maagzuur was de reden om er wat aan te gaan doen. Mirjam liet mij inzien dat mijn voedingspatroon moest veranderen en gaf mij goede adviezen en gezonde recepten. Recepten die eenvoudig waren (want ik ben geen keukenprins). Bij mij sloeg de betere voeding (minder koolhydraten en minder vet) goed aan, want ik raakte in vier maanden tijd 15 kilo kwijt en vanaf dag 1 had ik geen last meer van maagzuur. Het is een anderen levenswijze en geen dieet en dit is voor mij goed vol te houden. Ik krijg veel leuke reacties en vragen hoe ik dit heb bereikt. Zelfs de resultaten van een periodiek medisch onderzoek zijn sterk verbeterd! Ook heb ik meer energie dan vroeger. Mocht je overgewicht hebben en er iets aan wil doen, gun je dan om een afspraak te maken. Het is echt veel makkelijker dan zelf een bestaand dieet volgen en je van alles te ontzeggen. Dat hoeft echt niet! Mirjam super bedankt dat je mij hebt geholpen om dit fantastische resultaat te bereiken!
  Groetjes Arnold uit Limmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *