Sportvasten

Sportvasten

Wat is sportvasten?
Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is. Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leeg raakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van mitochondrieën in de spieren.

Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt. Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen.

In 2013 heb ik de opleiding tot sportvastencoach gevolgd.
Na het volgen van de opleiding ben ik zelf 10 dagen gaan sportvasten. Wat een ervaring! Ik ben echt razend enthousiast. Het is zeker geen kuur die je zomaar even doet, het valt soms best wel zwaar. Ik zag dat als een uitdaging, hoe ver kon ik het aan? Hoe groot is mijn doorzettingsvermogen? Het resultaat was wel opzienbarend. Ik voelde me fit en energiek. Mijn gewicht was enkele kilo’s minder. Wat vooral opviel was dat mijn hele lijf er anders uit zag, strakker en minder vol. En dat ik de metabole switch heb gemaakt merk ik nog dagelijks: sporten gaat makkelijker en mijn gewicht is makkelijker te handhaven.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor het gehele programma bedragen € 349,-

Hiervoor krijgt u:

 • Intake
  • Meten van gewicht en lichaamssamentelling (vet- en spiermassa)
  • Conditietest
  • Intakegesprek, waarin het gehele traject duidelijk wordt uitgelegd
 • Alle supplementen die nodig zijn tijdens de kuur
 • Begeleiding tijdens de 10-daagse kuur (er is elke dag contact)
 • Nazorg:
  • Evaluatiegesprek
  • Opnieuw meten van gewicht en lichaamssamenstelling
  • Opnieuw de conditietest
  • Adviezen om de metabole switch te behouden
  • Analyse van uw voedingspatroon n.a.v. een eetdagboek van 3 dagen
  • Persoonlijk voedingsadvies n.a.v. bovenstaande analyse

Voor meer informatie verwijs ik u naar de site: www.sportvasten.nl

Klik hier voor contactinformatie.