Werkwijze

Werkwijze
U krijgt van mij persoonlijk voedingsadvies, eventueel aangevuld met supplementen. Tevens kan in overleg nader onderzoek worden gedaan, bijvoorbeeld ontlastingsonderzoek of bloedonderzoek.

Als natuurdiëtist en orthomoleculair therapeut ga ik uit van de holistische mens. Dat wil zeggen dat ik de mens als een geheel zie. Heeft u een bepaalde klacht, dan zal ik deze klacht niet op zich bekijken, maar ook de achterliggende oorzaken behandelen. Zo kan bijvoorbeeld de oorzaak van regelmatig verkouden in de darmen liggen, iets waar u in eerste instantie niet aan denkt.

Mijn visie op gezondheid & voeding: je bent wat je eet

Een goede gezondheid gaat hand in hand met een goede voeding. Wanneer u het lichaam voedt met een uitgebalanceerde, gezonde voeding, eventueel aangevuld met één of meer supplementen, biedt u het lichaam de kans om in balans te komen. Een lichaam dat in balans is, zal aan verstoringen zoals stress, het oplopen van een virus, hormonale disbalans beter weerstand kunnen bieden.

Een persoonlijk voedingsadvies
Wat voor de één een goede voeding is, hoeft voor de ander niet altijd de juiste keuze te zijn. Daarnaast heeft ieder zijn eigen voorkeur. Samen werken we naar een voedingsadvies ‘op maat’ aangepast aan de persoonlijke omstandigheden, eetgewoonten en voorkeuren. Het is belangrijk dat u het kunt volhouden, en dat het geen tijdelijk dieet is. Voor blijvend resultaat zult u blijvend uw voedingsgewoonten moeten aanpassen. Maar juist doordat u zich hier beter bij voelt, is het goed vol te houden.

Consulten
Het eerste consult is een intake gesprek om inzicht te krijgen in uw klacht(en) en wensen. Dit gesprek duurt 60-75 minuten. Van te voren dient u een intakeformulier in te vullen. U kunt dit formulier hier downloaden. U kunt de ingevulde formulieren naar mij opsturen per post of per e-mail.

De vervolgconsulten duren 30 – 45 minuten. In overleg bepalen we de benodigde vervolgconsulten.

Intakeformulier downloaden

Ga verder naar ‘Voor wie?’

Diëtiste Castricum