NIEUW: DE DNA-ANALYSE NutriGen

WAAROM DE DNA-ANALYSE NutriGen?

De meest uitgebreide genetische test in de markt die gericht is op een gezonde leefstijl.

“Het probleem is niet dat we nog niet alles weten van ons DNA. Het probleem is dat we niets doen met dat wat we wel weten!”

Wat is het resultaat van de genetische test van NutriGen?

De testresultaten worden voor u weergegeven in een rapport voor de zorgprofessional van meer dan 100 pagina’s. Voor uzelf is er een samenvatting van 8 pagina’s. We presenteren uw genetische aanleg die nauw verband houdt met gewichtsverlies, de impact van fysieke activiteit op uw lichaam en een gezonde leefstijl. Daarnaast wordt een voedingsplan voorgesteld. De NutriGen-test zal ook uw genetische aanleg voor voedselintolerantie en overgevoeligheid weergeven. U leert meer over de activiteit van uw hormonen en hun invloed op uw gewicht en welzijn.

De hele analyse is in het Nederlands.

De onderdelen van de DNA- Analyse NutriGen:

 • Overgewicht en Obesitas
 • Effectiviteit van de typen diëten
 • Intoleranties
 • Eetgedrag
 • Effectiviteit van beweging/sporten
 • Metabolisme van vetten
 • Metabolisme van glucose
 • Metabolisme van koolhydraten
 • Gevoeligheid voor smaken
 • Risico op tekorten van bepaalde vitamines
 • Risico op tekorten van bepaalde mineralen

Kijk voor een uitgebreidere uitleg op de website van Fagron bij NutriGen: https://www.fagrongenomics.nl/

De kosten voor de test zijn 499 euro. Dit is inclusief een persoonlijk adviesgesprek met een persoonlijk voedings- en eventueel dieetadvies.

Onderstaand beschrijft een klant haar ervaring met het voedingsadvies op basis van de DNA-analyse test. 

Op het moment dat ik bij diëtiste Mirjam kwam was ik compleet vastgelopen met mijn eetpatroon. Ik reageerde allergisch op allerlei eten, had vaak ontstekingen, veel buikpijn, veel problemen met ontlasting, was altijd moe maar wist echt niet wat ik nog kon veranderen om me beter te voelen. Ik was in de afgelopen 10 jaar 10 kg aangekomen en het lukte me niet om af te vallen. Mijn vraag aan Mirjam was in eerste instantie; waar doe ik nou echt goed aan en daarnaast waarom val ik niet af terwijl ik zo gezond mogelijk probeer te eten?

Ik had al eerder gehoord van een voedingsadvies gebaseerd op je DNA profiel en Mirjam had hier toevallig net een opleiding voor gevolgd. Ik kreeg alle info toegestuurd, Mirjam heeft me alles uitgelegd en ik heb DNA opgestuurd. Na 6 weken kwam er een uitgebreid verslag en advies. Mirjam heeft dit uitgebreid met mij besproken en samen met hebben we een plan gemaakt waarin ook ruimte was voor mijn gezinssituatie en wat mij wel of niet mogelijk leek. Het was een eye opener en ook een proces om op een andere manier te gaan eten en vastgeroeste ideeën daarover los te laten. Om de paar weken kwam ik bij Mirjam om te wegen en te bespreken hoe het ging en als ik tussendoor vragen had kon ik haar een berichtje sturen.

Mirjam heeft zich er goed in verdiept en dacht ook steeds met me mee als ik vastliep. Ik heb niet eerder meegemaakt dat er zo’n “kloppend” voedingsadvies voor me was gemaakt want al na 2 weken voelde ik me fitter en had ik geen problemen meer met mijn darmen. Heel langzaamaan val ik nu toch ook af maar de winst dat ik me zo goed voel en geen ontstekingen meer heb gehad is voor mij het belangrijkst en reden om met deze manier van eten door te gaan.